OWSIANKA Z MIODEM I JEŻYNAMI Owsianka z miodem i jeżynami KATEGORIE Śniadania Lekkie i zdrowe Kuchnia polska Owocowe pyszności CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 3.25)4 Michał@MilionSmaków Sezonowa owsianka. W sam raz na śniadanie. O smaku decyduje w niej połączenie lekko kwaśnych jeżyn ze słodyczą miodu, który też dostarcza energi, żeby zacząć nowy dzień. Jak każda owsianka, ta również ma ten plus, że wystarczy 15 minut i mamy gotowe śniadanie ;) SKŁADNIKI pół szklanki płatków owsianych1 szklanka mleka 2%szczypta soli2 łyżki miodupół szklanki jeżyn Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 119 6% Bialko 3,8g 2,5% Weglow... 21,1g 10,5% Tluszcze 2,2g 3,6% 100g Na porcję (zmień) kCal 257 12,8% Bialko 8,1g 5,4% Weglow... 45,4g 22,7% Tluszcze 4,7g 7,8% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Wsyp płatki owsiane do garnka Zalej mlekiem i dodaj szczyptę soli Gotuj często mieszając aż owsianka osiągnie pożądaną gęstość (po około 10 minutach jest już tylko lekko płynna) Przełóż ją na talerze i wyłóż na nią miód Posyp jeżynami Smacznego