OWSIANKA Z MUSEM Z JAGÓD Owsianka z musem z jagód KATEGORIE Śniadania Lekkie i zdrowe Kuchnia polska Wegańskie CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 3.33)3 Michał@MilionSmaków Kolejna z owsianek na naszym blogu w myśl zasady, że owsianka świetnie sprawdza się na śniadanie z naprawdę szeroką gamą dodatków. Tym razem mus jagodowy - lekko słodki, ale bez przesady - musi dominować smak jagód ;) SKŁADNIKI pół szklanki płatków owsianych1 szklanka mleka sojowego waniliowegoszczypta soli6 łyżek jagód1 łyżka białego cukru Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 104 5,2% Bialko 3,8g 2,5% Weglow... 17,2g 8,6% Tluszcze 2,2g 3,6% 100g Na porcję (zmień) kCal 213 10,6% Bialko 7,7g 5,1% Weglow... 35g 17,5% Tluszcze 4,4g 7,4% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Wsyp płatki owsiane do garnka i zalej je mlekiem Wsyp szczyptę soli Gotuj w średniej temperaturze często mieszając około 10 minut aż danie zgęstnieje (ale dalej będzie lekko płynne) Do blendera wrzuć jagody i cukier i miksuj około 20 sekund (nie chcemy, żeby jagody całkiem się zmieliły) Przełóż owsiankę do talerzy i polej musem Najlepiej smakuje jeszcze ciepła