OWSIANKA Z MUSEM Z JAGÓD
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 4.75)
Kolejna z owsianek na naszym blogu w myśl zasady, że owsianka świetnie sprawdza się na śniadanie z naprawdę szeroką gamą dodatków. Tym razem mus jagodowy - lekko słodki, ale bez przesady - musi dominować smak jagód ;)


SKŁADNIKI

pół szklanki płatków owsianych

1 szklanka mleka sojowego waniliowego

szczypta soli

6 łyżek jagód

1 łyżka białego cukru

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
104
5,2%
Bialko
3,8g
2,5%
Weglow...
17,2g
8,6%
Tluszcze
2,2g
3,6%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Wsyp płatki owsiane do garnka i zalej je mlekiem
  2. Wsyp szczyptę soli
  3. Gotuj w średniej temperaturze często mieszając około 10 minut aż danie zgęstnieje (ale dalej będzie lekko płynne)
  4. Do blendera wrzuć jagody i cukier i miksuj około 20 sekund (nie chcemy, żeby jagody całkiem się zmieliły)
  5. Przełóż owsiankę do talerzy i polej musem
  6. Najlepiej smakuje jeszcze ciepła


Owsianka z musem z jagód Przepis