PAPRYKA SZPICZASTA NADZIEWANA SERKIEM PHILADEPHIA I SELEREM NACIOWYM
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 70 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 3.25)
Papryka ramiro to gatunek słodkiej papryki, który ma podłużny kształt a przez to idealnie nadaje się do nadziewania.
Tym razem nadziejemy ją kremowym serkiem i selerem naciowym tworząc ciekawą kompozycję. Seler do końca pozostanie lekko chrupiący a papryka nabierze charakterystycznego smaku po upieczeniu.


SKŁADNIKI

1 szklanka selera naciowego

1 opakowanie serka Philadelphia

2 szt. papryki szpiczastej Ramiro

2 łyżki sera rokpol

2 szczypty mielonego pieprzu

pół łyżeczki soli

pół łyżeczki sosu Tabasco

PRZYGOTOWANIE

  1. Pokrój seler naciowy w małe plasterki
  2. Wrzuć do miski i dodaj serek Philadephia, sól, pieprz, sos Tabasco i pokruszony ser rokpol
  3. Dokładnie wymieszaj
  4. Odetnij górę z papryk i usuń gniazda nasienne
  5. Nadziej je i włóż do naczynia żaroodpornego
  6. Na dno nalej trochę wody
  7. Piecz w zamkniętym naczyniu godzinę w 200 stopniach (w termoobiegu)


Papryka szpiczasta nadziewana serkiem Philadephia i selerem naciowym Przepis

Papryka szpiczasta nadziewana serkiem Philadephia i selerem naciowym Przepis