PAPRYKA SZPICZASTA NADZIEWANA SERKIEM PHILADEPHIA I SELEREM NACIOWYM Papryka szpiczasta nadziewana serkiem Philadephia i selerem naciowym KATEGORIE Wegetariańskie Lekkie i zdrowe CZAS PRZYGOTOWANIA 70 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 4.42)6 Michał@MilionSmaków Papryka ramiro to gatunek słodkiej papryki, który ma podłużny kształt a przez to idealnie nadaje się do nadziewania. Tym razem nadziejemy ją kremowym serkiem i selerem naciowym tworząc ciekawą kompozycję. Seler do końca pozostanie lekko chrupiący a papryka nabierze charakterystycznego smaku po upieczeniu. SKŁADNIKI 1 szklanka selera naciowego1 opakowanie serka Philadelphia2 szt. papryki szpiczastej Ramiro2 łyżki sera rokpol2 szczypty mielonego pieprzupół łyżeczki solipół łyżeczki sosu Tabasco PRZYGOTOWANIE Pokrój seler naciowy w małe plasterki Wrzuć do miski i dodaj serek Philadephia, sól, pieprz, sos Tabasco i pokruszony ser rokpol Dokładnie wymieszaj Odetnij górę z papryk i usuń gniazda nasienne Nadziej je i włóż do naczynia żaroodpornego Na dno nalej trochę wody Piecz w zamkniętym naczyniu godzinę w 200 stopniach (w termoobiegu)