PARÓWKI ZAPIEKANE Z SEREM I SZCZYPIORKIEM
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 3.5)
Ciekawszy sposób na przyrządzenie parówek na śniadanie. Jeśli trochę spowszedniałą wam tradycyjna wersja gotowana spróbujcie zapiec parówki w piekarniku z serem i szczypiorkiem. Lekko stopiony ser świetnie pasuje a szczypiorek dodaje ciekawej nuty smakowej.


SKŁADNIKI

4 szt. parówek

4 plasterki sera żółtego

4 łyżki szczypiorku

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
320
16%
Bialko
13,1g
8,7%
Weglow...
0,7g
0,3%
Tluszcze
29,8g
49,6%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Jeśli parówki mają folię ochronną to trzeba ją zdjąć przed pieczeniem
  2. Ponacinaj je na krzyż na końcach i delikatnie na całej długości (jak kiełbasę na grilla)
  3. Na dno naczynia, które można używać w piekarniku połóż plasterek sera a następnie włóż parówki
  4. Połóż na nich plasterki sera
  5. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piecz około 10 minut w termoobiegu
  6. Posyp szczypiorkiem i piecz jeszcze około 5 minut
  7. Podawaj ze świeżym pieczywem


Parówki zapiekane z serem i szczypiorkiem Przepis

Parówki zapiekane z serem i szczypiorkiem Przepis