PASTA JAJECZNA Z AWOKADO Pasta jajeczna z awokado KATEGORIE Śniadania Wegetariańskie Dodatki Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI 6 OCEŃ (średnia: 4.07)7 Kasia@MilionSmaków Ta pasta to mój ostatni śniadaniowy hit - jest przepyszna a dodatek awokado sprawia, że do tego bardzo zdrowa. Możecie ją jeść samą lub jako dodatek do świeżego pieczywa - tu polecam grahamki, które smakowo pasują idealnie. Wybierając awokado zwróćcie uwagę, czy jest dojrzałe - powinno być miękkie, w przeciwnym wypadku ciężko będzie uzyskać pożądaną konsystencję. SKŁADNIKI 3 szt. jajek1 awokado (dojrzałe, miękkie)100 g sera żółtego2 łyżki majonezu1 łyżka jogurtu naturalnego1 łyżka soku z cytryny Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 188 9,4% Bialko 9,6g 6,4% Weglow... 5,1g 2,5% Tluszcze 14,9g 24,9% 100g Na porcję (zmień) kCal 172 8,6% Bialko 8,8g 5,8% Weglow... 4,6g 2,3% Tluszcze 13,6g 22,7% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Jajka ugotuj na twardo. Ser zetrzyj na tarce. Awokado przekrój, wyjmij pestkę i łyżeczką wybierz miąższ. Jajka, ser, awokado i sok z cytryny zmiksuj lub rozetrzyj widelcem ale nie całkiem na gładko. Dodaj majonez i jogurt naturalny, całość dokładnie wymieszaj.