PASTA JAJECZNA Z AWOKADO
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 6
  • OCEŃ (średnia: 4.83)
Ta pasta to mój ostatni śniadaniowy hit - jest przepyszna a dodatek awokado sprawia, że do tego bardzo zdrowa. Możecie ją jeść samą lub jako dodatek do świeżego pieczywa - tu polecam grahamki, które smakowo pasują idealnie.
Wybierając awokado zwróćcie uwagę, czy jest dojrzałe - powinno być miękkie, w przeciwnym wypadku ciężko będzie uzyskać pożądaną konsystencję.


SKŁADNIKI

3 szt. jajek

awokado (dojrzałe, miękkie)

100 g sera żółtego

2 łyżki majonezu

1 łyżka jogurtu naturalnego

1 łyżka soku z cytryny

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
188
9,4%
Bialko
9,6g
6,4%
Weglow...
5,1g
2,5%
Tluszcze
14,9g
24,9%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Jajka ugotuj na twardo. 
  2. Ser zetrzyj na tarce. 
  3. Awokado przekrój, wyjmij pestkę i łyżeczką wybierz miąższ. 
  4. Jajka, ser, awokado i sok z cytryny zmiksuj lub rozetrzyj widelcem ale nie całkiem na gładko. 
  5. Dodaj majonez i jogurt naturalny, całość dokładnie wymieszaj. 


Pasta jajeczna z awokado Przepis

Pasta jajeczna z awokado Przepis