PASTA Z AWOKADO I RABARBARU
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN
  • LICZBA PORCJI 6
  • OCEŃ (średnia: 2)
To w zasadzie klasyczna pasta kanapkowa z awokado, ale z niecodziennym dodatkiem rabarbaru. Ten składnik sprawia, że pasta nie ciemnieje w kontakcie z powietrzem, oraz (przede wszystkim) dodaje jej interesującą nutę smakową.
Taka pasta sprawdzi się zamiast masła do kanapek, np z pomidorem czy innymi warzywami sezonowymi robiąc z nich prawdziwą bombę witaminową ;)


SKŁADNIKI

awokado

pół szklanki rabarbaru

pół szklanki sera żółtego

pół łyżeczki mielonego pieprzu

3 szczypty soli

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
153
7,7%
Bialko
4,5g
3%
Weglow...
6,4g
3,2%
Tluszcze
13,1g
21,9%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Obierz awokado, pokrój w kostkę i wrzuć do blendera lub robota kuchennego
  2. Dodaj pokrojony rabarbar i starty lub pokrojony ser żółty
  3. Miksuj kilka minut aż do uzyskania gładkiej masy
  4. Dopraw do smaku solą i pieprzem
  5. Pasta wytrzyma kilka dni w lodówce, ale lepiej ją zjeść od razu ;)


Pasta z awokado i rabarbaru Przepis

Pasta z awokado i rabarbaru Przepis