PASTA Z AWOKADO I RABARBARU Pasta z awokado i rabarbaru KATEGORIE Śniadania Lekkie i zdrowe CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN LICZBA PORCJI 6 OCEŃ (średnia: 2)1 Michał@MilionSmaków To w zasadzie klasyczna pasta kanapkowa z awokado, ale z niecodziennym dodatkiem rabarbaru. Ten składnik sprawia, że pasta nie ciemnieje w kontakcie z powietrzem, oraz (przede wszystkim) dodaje jej interesującą nutę smakową. Taka pasta sprawdzi się zamiast masła do kanapek, np z pomidorem czy innymi warzywami sezonowymi robiąc z nich prawdziwą bombę witaminową ;) SKŁADNIKI 1 awokadopół szklanki rabarbarupół szklanki sera żółtegopół łyżeczki mielonego pieprzu3 szczypty soli Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 153 7,7% Bialko 4,5g 3% Weglow... 6,4g 3,2% Tluszcze 13,1g 21,9% 100g Na porcję (zmień) kCal 83 4,1% Bialko 2,5g 1,6% Weglow... 3,5g 1,7% Tluszcze 7,1g 11,8% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Obierz awokado, pokrój w kostkę i wrzuć do blendera lub robota kuchennego Dodaj pokrojony rabarbar i starty lub pokrojony ser żółty Miksuj kilka minut aż do uzyskania gładkiej masy Dopraw do smaku solą i pieprzem Pasta wytrzyma kilka dni w lodówce, ale lepiej ją zjeść od razu ;)