PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI I RZODKIEWEK
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN
  • LICZBA PORCJI 10
  • OCEŃ (średnia: 2.5)
Błyskawiczna pasta z wędzonej makreli, podana ze świeżym pieczywem, to dobra opcja na przekąskę dla niespodziewanych gości. Koniecznie zróbcie jej nieco więcej żeby została na śniadanie :)


SKŁADNIKI

makrela wędzona

150 g białego naturalnego serka

5 szt. rzodkiewki

pieprz czarny mielony

koperek

PRZYGOTOWANIE

  1. Wędzoną makrelę podziel na części, powyciągaj ości i dokładnie rozgnieć widelcem. 
  2. Do ryby dodaj biały serek naturalny i starte na tarce rzodkiewki
  3. Pastę dopraw pieprzem i świeżym koperkiem, dokładnie wymieszaj. 
  4. Przechwuj w lodówce, podawaj ze świeżym pieczywem. 


Pasta z wędzonej makreli i rzodkiewek Przepis

Pasta z wędzonej makreli i rzodkiewek Przepis