PIANKA Z CZERWONYMI PORZECZKAMI Pianka z czerwonymi porzeczkami KATEGORIE Przekąski Słodkości Wegetariańskie Owocowe pyszności CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 0.5)1 Michał@MilionSmaków To deser, który jedli moi rodzice w dzieciństwie. Pewnego lata przypomniał się mojej mamie i postanowiliśmy zobaczyć, czy w dzisiejszych czasach dalej będzie dobrze smakował. Okazało się, że tak. Warto spróbować. SKŁADNIKI 2 szt. białek jajekpół szklanki czerwonych porzeczek¼ szklanki cukru trzcinowego Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 151 7,6% Bialko 4,4g 2,9% Weglow... 32,7g 16,4% Tluszcze 0,1g 0,2% 100g Na porcję (zmień) kCal 142 7,1% Bialko 4,1g 2,8% Weglow... 30,8g 15,4% Tluszcze 0,1g 0,2% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Do pojemnika do ubijania śmietany wlej białka z dwóch jajek Dodaj czerwone porzeczki i wsyp cukier Ubijaj mikserem na wysokich obrotach (trwa to dłużej niż ubijanie samego białka jajka, ale się uda) Przełuż do szklanek lub miseczek i podawaj od razu (po około pół godziny zacznie się rozwarstwiać)