PIECZONA PAPRYKA NADZIEWANA RYŻEM, PIECZARKAMI I PARMEZANEM Pieczona papryka nadziewana ryżem, pieczarkami i parmezanem KATEGORIE Obiady Wegetariańskie Lekkie i zdrowe Kolacje Zapiekanki CZAS PRZYGOTOWANIA 100 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 3.91)165 Michał@MilionSmaków W mojej kuchni pieczona papryka pojawia się zazwyczaj nadziewana mięsem mielonym z różnymi dodatkami. Tym razem czas na wersję wegetariańską ;) Papryka została nadziana mieszanką ugotowanego ryżu i pieczarek. Wszystko przesycone jest delikatnym smakiem parmezanu i wzmocnione małą ilością przypraw. SKŁADNIKI 0,40 kg pieczarek1 łyżka masła100 g ryżu białego100 g sera parmezanu2 szt. jajek4 szt. natki pietruszkipół łyżeczki solipół łyżeczki mielonego pieprzu4 szt. czerwonej papryki PRZYGOTOWANIE Zetrzyj pieczarki na tarce o dużych oczkach Rozgrzej masło na patelni i wrzuć pieczarki Podsmażaj aż odparuje woda Ryż ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu Przełóż ryż do miski Zetrzyj do niego parmezan na małej tarce Wbij jajka Dodaj pieczarki i posiekaną natkę pietruszki Dopraw solą i pieprzem Odetnij górę od papryk i włóż do nich farsz Wlej wodę do naczynia żaroodpornego tak żeby przykryła dno Włóż papryki i zakryj naczynie Piecz godzinę i dwadzieścia minut w termoobiegu w temperaturze 200 stopni