PIECZONE FIGI Z KOZIM SEREM Pieczone figi z kozim serem KATEGORIE Przekąski Owocowe pyszności CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 4.12)17 Michał@MilionSmaków Figi pieczone i ser kozi to naprawdę doskonałe połączenie. Wyraźny i ostry smak sera równoważy słodycz świeżych fig. Ta przekąska najlepiej smakuje podawana na ciepło, wręcz na gorąco, od razu po wyjęciu z piekarnika, kiedy ser jest jeszcze lekko płynny. SKŁADNIKI 4 szt. fig4 plasterki sera koziego2 łyżki sera rokpolsól1 łyżeczka rozmarynu suszonego PRZYGOTOWANIE Figi natnij na krzyż, tak żeby nie przeciąć ich całkiemDo każdej figi włóż pokruszony w palcach ser rokpolPrzetnij plasterek sera koziego na pół i do każdej figi włóż dwie połówkiPosyp delikatnie solą a następnie rozmarynemPołóż na blasze przykrytej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnikaPiecz około 10 minut w temperaturze 150 stopni (aż sery się rozpuszczą)Podawaj gorące