PIECZONE KWIATY CUKINII Z NADZIENIEM SEROWYM Pieczone kwiaty cukinii z nadzieniem serowym KATEGORIE Przekąski Kuchnia polska Dodatki CZAS PRZYGOTOWANIA 40 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 4.57)7 Michał@MilionSmaków Pieczone kwiaty cukinii są ostatnio bardzo popularne w restauracjach i na blogach kulinarnych. To jedno z zapomnianych dań, które jadło się w Polsce wiele lat temu a później zniknęło z naszych stołów. W tym przepisie kwiaty będą upieczone na chrupiąco i wypełnione nadzieniem serowym. Dobre jako przekąska lub dodatek do głównego dania. SKŁADNIKI 6 szt. kwiatów cukiniipół cebuli czerwonej1 łyżeczka masła1 opakowanie serka Philadelphia1 jajko¼ szklanki sera parmezanu (startego)pół łyżeczki solipół łyżeczki mielonego pieprzu1 łyżka oliwy z oliwek PRZYGOTOWANIE Drobno posiekaj cebulę i zeszklij ją na maśle klarowanym. Przerzuć ją do miski i wymieszaj z serkiem, jajkiem, parmezanem, solą i pieprzem. Delikatnie rozchyl kwiaty i wyjmij z nich pręciki (najlepiej palcami, trzeba tylko uważać, żeby kwiaty się nie porwały). Włóż nadzienie do kwiatów - według mnie najwygodniej przez rękaw cukierniczy. Przełóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmaruj oliwą. PIecz około 20 minut w 200 stopniach w termoobiegu.