PIECZONY ŁOSOŚ Z ORZECHAMI I PISTACJAMI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 25 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 3.6)
Szybki, prosty i zdrowy sposób na łososia. Dodatek pistacji i orzechów wspaniale komponuje się z rybą dodając daniu ciekawego posmaku.


SKŁADNIKI

600 g łososia świeżego

3 szt. orzechów włoskich

6 szt. pistacji

2 łyżeczki oleju kokosowego

2 łyżeczki rozmarynu suszonego

sól

PRZYGOTOWANIE

  1. Olej kokosowy rozprowadzić równomiernie na blasze do pieczenia.
  2. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
  3. Posiekać orzechy i pistacje na drobne kawałki.
  4. Łososia ułożyć na blasze skórą do dołu, posolić i posypać rozmarynem oraz rozdrobnionymi orzechami i pistacjami.
  5. Włożyć rybę do piekarnika i piec około 15 minut.


Pieczony łosoś z orzechami i pistacjami Przepis

Pieczony łosoś z orzechami i pistacjami Przepis