PIECZONY ŁOSOŚ Z ORZECHAMI I PISTACJAMI Pieczony łosoś z orzechami i pistacjami KATEGORIE Obiady Lekkie i zdrowe Ryby i owoce morza Kolacje Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 25 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 3.6)5 Beata@MilionSmaków Szybki, prosty i zdrowy sposób na łososia. Dodatek pistacji i orzechów wspaniale komponuje się z rybą dodając daniu ciekawego posmaku. SKŁADNIKI 600 g łososia świeżego3 szt. orzechów włoskich6 szt. pistacji2 łyżeczki oleju kokosowego2 łyżeczki rozmarynu suszonegosól PRZYGOTOWANIE Olej kokosowy rozprowadzić równomiernie na blasze do pieczenia.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.Posiekać orzechy i pistacje na drobne kawałki.Łososia ułożyć na blasze skórą do dołu, posolić i posypać rozmarynem oraz rozdrobnionymi orzechami i pistacjami.Włożyć rybę do piekarnika i piec około 15 minut.