PIEROGI Z TWAROGIEM I JAGODAMI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 45 MIN
  • LICZBA PORCJI 8
  • OCEŃ (średnia: 3.83)
Bardziej sycąca wersja moich ulubionych owocowych pierogów - z jagodami. Zresztą, porównanie jest może niefortunne, bo to inny styl pierogów i zupełnie inny smak. Jeśli jednak lubicie jagody i nie jest wam straszny biały ser to ten przepis jest dla was. Sycący i pyszny, w sam raz na sezon letni ;)
Można zrobić je ze świeżych lub mrożonych jagód. Jeśli wybierzecie te drugie, to nie zapomnijcie ich wcześniej rozmrozić.


SKŁADNIKI

Nadzienie

1 kg twarogu sernikowego zmielonego

jajko

2 łyżki cukru waniliowego

4 łyżki białego cukru

1 szklanka jagód

Ciasto

pół kg mąki pszennej

1 szklanka wody (gorącej)

2 łyżki oliwy z oliwek

pół łyżeczki soli

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
156
7,8%
Bialko
8,2g
5,5%
Weglow...
22,9g
11,5%
Tluszcze
3,3g
5,5%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Twaróg przełóż do miski i dodaj do niego oba cukry.
  2. Wbij jajko i wsyp jagody.
  3. Dokładnie wymieszaj mocno rozgniatając jagody (najlepiej widelcem)Pierogi z twarogiem i jagodami - przepis - 01
  4. Przygotuj ciasto zgodnie z naszym przepisem.
  5. Teraz wystarczy włożyć farsz do pierogów: Pierogi z twarogiem i jagodami - przepis - 02


Pierogi z twarogiem i jagodami Przepis

Pierogi z twarogiem i jagodami Przepis