PIZZA RAZOWA TRZY SERY
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 90 MIN
  • LICZBA PORCJI 4
  • OCEŃ (średnia: 1.25)
Coś dla miłośników serów - pyszna domowa pizza na cieście z mąki pełnoziarnistej z pomidorowym sosem i serami: mozzarellą, rokpolem i camembertem. Składniki pasują do siebie tak idealnie, że ten wariant nigdy Wam się nie znudzi.


SKŁADNIKI

Nadzienie

225 g sera mozzarella

100 g sera rokpol

60 g sera camembert

Ciasto

2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej

20 g drożdży (świeżych)

1 szklanka wody

6 łyżek oliwy z oliwek

pół łyżeczki soli

Sos

1 szklanka przecieru pomidorowego (najlepiej domowego)

cebula

1 ząbek czosnku świeżego

2 łyżki oliwy z oliwek

szczypta soli (świeżo zmielonej)

szczypta mielonego pieprzu (świeżo zmielonego)

1 łyżka suszonego oregano

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
232
11,6%
Bialko
8,8g
5,8%
Weglow...
13,9g
6,9%
Tluszcze
15,5g
25,8%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Przygotuj ciasto według przepisu na ciasto pełnoziarniste
  2. Kiedy ciasto będzie wyrastać przygotuj sos według przepisu na podstawowy sos pomidorowy
  3. Mozzarellę i rokpol pokrój na małe kawałki, camembert - na nieco większe. 
  4. Kiedy ciasto wyrośnie rozłóż je na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia i posypanej mąką pełnoziarnistą.
  5. Na ciasto wyłóż sos, a następnie sery.
  6. Piecz zgodnie z instrukcją z przepisu na ciasto.


Pizza razowa Trzy sery Przepis

Pizza razowa Trzy sery Przepis