POLĘDWICA Z DORSZA PIECZONA Z PIEPRZEM CYTRYNOWYM W FOLII Polędwica z dorsza pieczona z pieprzem cytrynowym w folii KATEGORIE Obiady Lekkie i zdrowe Ryby i owoce morza Kolacje Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 45 MIN LICZBA PORCJI 1 OCEŃ (średnia: 3.62)66 Michał@MilionSmaków Bardzo szybki, prosty i niezwykle smaczny przepis. W zasadzie do przygotowania smacznego dania z dorsza wystarczy tylko jedna przyprawa, która łączy w sobie kilka ciekawych smaków, oraz niecała godzina pieczenia. Jeśli lubicie ryby, które po przyrządzeniu są miękkie i kruche i mają zdecydowany posmak cytryny - to właśnie przepis dla was. SKŁADNIKI 1 dorsz (polędwica)3 łyżki pieprzu cytrynowego2 łyżki oliwy z oliweksól (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Polędwicę z dorsza dobrze umyj i lekko osuszNatrzyj ją oliwą (np pędzelkiem silikonowym)Rozłóż folię aluminiową na blacie i przełóż na nią rybęObsyp ją z obu stron pieprzem cytrynowym i dociśnij przyprawę palcami tak żeby nie odpadałaZawiń folię aluminiową, żeby była szczelnie zamkniętaWstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Piecz w termoobiegu 40 minut