POLĘDWICA Z DORSZA PIECZONA Z PIEPRZEM CYTRYNOWYM W FOLII
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 45 MIN
  • LICZBA PORCJI 1
  • OCEŃ (średnia: 3.62)
Bardzo szybki, prosty i niezwykle smaczny przepis. W zasadzie do przygotowania smacznego dania z dorsza wystarczy tylko jedna przyprawa, która łączy w sobie kilka ciekawych smaków, oraz niecała godzina pieczenia.
Jeśli lubicie ryby, które po przyrządzeniu są miękkie i kruche i mają zdecydowany posmak cytryny - to właśnie przepis dla was.


SKŁADNIKI

dorsz (polędwica)

3 łyżki pieprzu cytrynowego

2 łyżki oliwy z oliwek

sól (opcjonalnie)

PRZYGOTOWANIE

  1. Polędwicę z dorsza dobrze umyj i lekko osusz
  2. Natrzyj ją oliwą (np pędzelkiem silikonowym)
  3. Rozłóż folię aluminiową na blacie i przełóż na nią rybę
  4. Obsyp ją z obu stron pieprzem cytrynowym i dociśnij przyprawę palcami tak żeby nie odpadała
  5. Zawiń folię aluminiową, żeby była szczelnie zamknięta
  6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
  7. Piecz w termoobiegu 40 minut


Polędwica z dorsza pieczona z pieprzem cytrynowym w folii Przepis

Polędwica z dorsza pieczona z pieprzem cytrynowym w folii Przepis

Polędwica z dorsza pieczona z pieprzem cytrynowym w folii Przepis