POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z WARZYWAMI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 60 MIN
  • LICZBA PORCJI 3
  • OCEŃ (średnia: 0.5)
Sposób na obiad, który praktycznie robi się sam. Trzeba tylko wszystko włożyć do naczynia i przyprawić ulubionymi ziołami. Ja lubię gdy mięso nasycone jest aromatem ziół prowansalskich, tymiankiem i rozmarynem, ale można dodać tu swoje ulubione przyprawy.


SKŁADNIKI

700 g polędwicy wieprzowej

2 szt. marchewek

por

seler

2 szt. cebuli

3 ząbki czosnku świeżego

oliwa z oliwek

vegeta natur

zioła prowansalskie

tymianek suszony

rozmaryn suszony

sól

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
91
4,6%
Bialko
7,8g
5,2%
Weglow...
4,2g
2,1%
Tluszcze
4,7g
7,8%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Polędwicę posolić i przyprawić vegetą.
  2. Ponacinać lekko mięso i powkładać pokrojony ząbek czosnku. 
  3. Do naczynia włożyć polędwicę (może być w kilku kawałkach), obok ułożyć pokrojone marchewki, por, seler, cebule i pozostałe 2 ząbki czosnku nieobrane.
  4. Całość polać oliwą, przyprawić ziołami, tymiankiem i rozmarynem.
  5. Zapiekać w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 50 minut.


Polędwiczki wieprzowe z warzywami Przepis

Polędwiczki wieprzowe z warzywami Przepis