POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z WARZYWAMI Polędwiczki wieprzowe z warzywami KATEGORIE Obiady Mięsne Kuchnia polska Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 60 MIN LICZBA PORCJI 3 OCEŃ (średnia: 0.5)1 Beata@MilionSmaków Sposób na obiad, który praktycznie robi się sam. Trzeba tylko wszystko włożyć do naczynia i przyprawić ulubionymi ziołami. Ja lubię gdy mięso nasycone jest aromatem ziół prowansalskich, tymiankiem i rozmarynem, ale można dodać tu swoje ulubione przyprawy. SKŁADNIKI 700 g polędwicy wieprzowej2 szt. marchewek1 por1 seler2 szt. cebuli3 ząbki czosnku świeżegooliwa z oliwekvegeta naturzioła prowansalskietymianek suszonyrozmaryn suszonysól Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 91 4,6% Bialko 7,8g 5,2% Weglow... 4,2g 2,1% Tluszcze 4,7g 7,8% 100g Na porcję (zmień) kCal 595 29,8% Bialko 50,6g 33,7% Weglow... 27,4g 13,7% Tluszcze 30,4g 50,7% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Polędwicę posolić i przyprawić vegetą.Ponacinać lekko mięso i powkładać pokrojony ząbek czosnku. Do naczynia włożyć polędwicę (może być w kilku kawałkach), obok ułożyć pokrojone marchewki, por, seler, cebule i pozostałe 2 ząbki czosnku nieobrane.Całość polać oliwą, przyprawić ziołami, tymiankiem i rozmarynem.Zapiekać w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 50 minut.