POTRAWKA Z JARMUŻU I CUKINII Potrawka z jarmużu i cukinii KATEGORIE Obiady Lekkie i zdrowe Kolacje Bezglutenowe Wegańskie CZAS PRZYGOTOWANIA 45 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 4.9)5 Michał@MilionSmaków Wyjątkowa potrawka z samych najzdrowszych warzyw dostępnych na naszym rynku. Danie pełne witamin, mikroelementów i fitoskładników. Połączenie smakuje wyjątkowo dobrze. Przepis pochodzi z książki dr Joel Fuhrman "Super odporność". SKŁADNIKI 100 g jarmużupół kg kabaczka2 szt. cebuli czerwonej3 ząbki czosnku świeżego1 łyżka octu balsamicznego1 łyżka vegety natur Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 32 1,6% Bialko 1,6g 1,1% Weglow... 6,1g 3% Tluszcze 0,3g 0,6% 100g Na porcję (zmień) kCal 62 3,1% Bialko 3,2g 2,1% Weglow... 12g 6% Tluszcze 0,7g 1,1% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Obierz kabaczek ze skórkiJarmuż sparz i pokrój w drobne kawałkiKabaczek pokrój w kostkę około 1 centymetra, a cebulę w kostkę około pół centymetraWarzywa wrzuć do garnka i dolej pół szklanki wodyDodaj pokrojony w plasterki czosnekDuś około 30 minut aż warzywa zmięknąOdlej nadmiar wodyWlej ocet i wymieszaj