PROSECCO Z MALINAMI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 5 MIN
  • LICZBA PORCJI 1
  • OCEŃ (średnia: 4)
Prosecco to delikatne białe wino lekko musujące pochodzące z rejonu Veneto we Włoszech.
W połączeniu z malinami tworzy wyjątkowo prosty letni drink, który znakomicie orzeźwia w gorące dni i ciepłe wieczory.
Idealnie pasuje do dobrej kolacji lub deseru jako uzupełnienie smaku dania.
Szkoda tylko, że sezon na maliny trwa tak krótko, a i gorących dni i wieczorów w Polsce nie ma przez cały rok.


SKŁADNIKI

10 szt. malin

pół szklanki prosecco

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
62
3,1%
Bialko
0,4g
0,2%
Weglow...
1,5g
0,8%
Tluszcze
0,1g
0,1%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Prosecco najlepiej smakuje w temperaturze między 6 a 8 stopni dlatego maliny najlepiej wcześniej włożyć do lodówki lub zamrozić a wino wstawić do lodówki
  2. Do dużego kieliszka wsypujemy łyżkę malin
  3. Drugą łyżkę malin lekko zgniatamy, żeby puściły sok i wsypujemy je do kieliszka
  4. Całość zalewamy prosecco
  5. Podajemy od razu - drinka pije się powoli, więc dobrze, żeby nie zdążył się za bardzo ogrzać


Prosecco z malinami Przepis

Prosecco z malinami Przepis

Prosecco z malinami Przepis