PROSTY MAKARON Z TRUFLAMI Prosty makaron z truflami KATEGORIE Kuchnia włoska Na wyjątkowe okazje CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 3.64)59 Michał@MilionSmaków Tak doskonałe produkty jak trufle nie potrzebują wielu innych składników i skomplikowanych przepisów żeby dać w rezultacie coś pysznego. Wręcz przeciwnie, danie powinno być proste i podkreślać smak właśnie tego, co chcemy wyeksponować. Dziś jedno z najłatwiejszych dań z trufli jesiennej, blisko spokrewnionej z truflą letnią, ale bardziej aromatyczną. SKŁADNIKI 100 g makaronu tagliatelle (wstążki)4 łyżki oliwy z oliwek15 g trufli jesiennej6 łyżek sera parmezanu Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 495 24,8% Bialko 15,8g 10,5% Weglow... 32,9g 16,5% Tluszcze 33,4g 55,7% 100g Na porcję (zmień) kCal 582 29,1% Bialko 18,5g 12,3% Weglow... 38,7g 19,3% Tluszcze 39,3g 65,4% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Ugotuj makaron zgodnie z opisem na opakowaniu W między czasie rozgrzej oliwę na patelni Dodaj do niej połowę startych trufli Podsmażaj około 3 minut aż będzie czuć zapach trufli Przełóż makaron na talerze, polej oliwą z truflami Posyp resztą startych grzybów i startym parmezanem