PROSTY STEK Z KROKODYLA
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN
  • LICZBA PORCJI 1
  • OCEŃ (średnia: 2.5)
To nasz pierwszy stek z krokodyla, bo nie jest łatwo dostać w sklepie takie mięso. Z tego powodu stek musi być prosty - chcemy poczuć przede wszystkim smak niezwykłego produktu a nie marynaty czy przypraw.
Stek z krokodyla to mięso wykrawane z ogona. Konsystencje ma zbliżoną do dużych ryb, np tuńczyka czy rekina i smaży się podobnie. Smakuje za to bardziej jak kurczak niż ryba ;)


SKŁADNIKI

2 szczypty soli

1 łyżka masła klarowanego

150 g steku z ogona krokodyla (1 sztuka)

PRZYGOTOWANIE

  1. Mięso krokodyla wyjmij z lodówki minimum pół godziny przed przygotowywaniem.
  2. Wcześniej przygotuj swoje ulubione dodatki, bo mięso przygotowuje się szybko.
  3. Rozgrzej patelnię i rozpuść na niej masło klarowane.
  4. Połóż stek z krokodyla i smaż z każdej strony po 2 minuty.
  5. Posól go i zawin w folię aluminiową na 3 minuty.
  6. Przed podaniem można na nim położyć kawałek masła.


Prosty stek z krokodyla Przepis

Prosty stek z krokodyla Przepis

DODAJ KOMENTARZ