PROSTY STEK Z KROKODYLA Prosty stek z krokodyla KATEGORIE Na wyjątkowe okazje CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN LICZBA PORCJI 1 OCEŃ (średnia: 3.85)123 Michał@MilionSmaków To nasz pierwszy stek z krokodyla, bo nie jest łatwo dostać w sklepie takie mięso. Z tego powodu stek musi być prosty - chcemy poczuć przede wszystkim smak niezwykłego produktu a nie marynaty czy przypraw. Stek z krokodyla to mięso wykrawane z ogona. Konsystencje ma zbliżoną do dużych ryb, np tuńczyka czy rekina i smaży się podobnie. Smakuje za to bardziej jak kurczak niż ryba ;) SKŁADNIKI 2 szczypty soli1 łyżka masła klarowanego150 g steku z ogona krokodyla (1 sztuka) PRZYGOTOWANIE Mięso krokodyla wyjmij z lodówki minimum pół godziny przed przygotowywaniem. Wcześniej przygotuj swoje ulubione dodatki, bo mięso przygotowuje się szybko. Rozgrzej patelnię i rozpuść na niej masło klarowane. Połóż stek z krokodyla i smaż z każdej strony po 2 minuty. Posól go i zawin w folię aluminiową na 3 minuty. Przed podaniem można na nim położyć kawałek masła.