PUDDING CHIA Z TRUSKAWKAMI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 5)
Pudding chia to w zasadzie przepis Kasi, która robiła go wiele razy - jako deser lub szybką przekąskę do pracy. Zazwyczaj gdy zostawało mleko kokosowe z innych dań.
Tym razem pudding podajemy z małym dodatkiem musu truskawkowego i świezymi truskawkami ;)


SKŁADNIKI

1 szklanka truskawek

4 łyżki nasion chia

pół szklanki mleka 2%


Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
90
4,5%
Bialko
3,4g
2,3%
Weglow...
9,7g
4,8%
Tluszcze
4,5g
7,5%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Nasyp po połowie nasion chia do szklanek.
  2. Bardzo drobno posiekaj 4 truskawki lub zmiksuj je w blenderze.
  3. Zalej chia mlekiem i wlej zmiksowane truskawki.
  4. Dokładnie wymieszaj.
  5. Odstaw na 10 minut, żeby nasiona wciągnęły wilgoć.
  6. Potnij truskawki - każdą na 4 części i wsyp po połowie do szklanek.


Pudding chia z truskawkami Przepis

DODAJ KOMENTARZ