PUREE Z GROSZKU Puree z groszku KATEGORIE Dodatki CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 5)1 Michał@MilionSmaków Zielone puree to świetny dodatek do obiadów. Jest kremowe i smakuje, hmm... groszkiem ;) co sprawia że jest świetnym dodatkiem do dań, które mają wyraźny smak i potrzebują delikatnego, ale innego dodatku. SKŁADNIKI ¾ opakowania groszku zielonego2 łyżki masła2 łyżki śmietany 12%pół ząbki czosnku świeżegopół łyżeczki mielonego pieprzu3 szczypty soli Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 123 6,1% Bialko 4,9g 3,3% Weglow... 12,8g 6,4% Tluszcze 6g 10% 100g Na porcję (zmień) kCal 221 11% Bialko 8,8g 5,9% Weglow... 23,1g 11,6% Tluszcze 10,8g 18% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Przełóż groszek do blendera. Dodaj śmietanę, sól, pieprz i posiekany czosnek. Przełóż do blendera miękkie masło. Miksuj na gładką masę - około minuty.