PUREE Z GROSZKU


KATEGORIE
Dodatki
Czy można jeść w ciąży?
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 5)
Zielone puree to świetny dodatek do obiadów. Jest kremowe i smakuje, hmm... groszkiem ;) co sprawia że jest świetnym dodatkiem do dań, które mają wyraźny smak i potrzebują delikatnego, ale innego dodatku.


SKŁADNIKI

¾ opakowania groszku zielonego

2 łyżki masła

2 łyżki śmietany 12%

pół ząbki czosnku świeżego

pół łyżeczki mielonego pieprzu

3 szczypty soli

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
123
6,1%
Bialko
4,9g
3,3%
Weglow...
12,8g
6,4%
Tluszcze
6g
10%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Przełóż groszek do blendera.
  2. Dodaj śmietanę, sól, pieprz i posiekany czosnek.
  3. Przełóż do blendera miękkie masło.
  4. Miksuj na gładką masę - około minuty.


Puree z groszku Przepis

Puree z groszku Przepis

DODAJ KOMENTARZ