QUESADILLA Z SEREM I SALAMI Quesadilla z serem i salami KATEGORIE Przekąski Kolacje Kuchnia meksykańska CZAS PRZYGOTOWANIA 25 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 4.23)31 Kasia@MilionSmaków Przychodzą znajomi? Macie ochotę na kuchnię meksykańską? Quesadillę przygotujecie dosłownie w kilka chwil a sprawdzi się doskonale jako słodkie co nieco podczas spotkań towarzyskich. Eksperymentujcie z nadzieniem - w przepisie podaję najbardziej podstawowe ale równie dobrze sprawdzą się pieczarki czy kurczak z warzywami. SKŁADNIKI 1 szklanka przecieru pomidorowegoszczypta czarnego pieprzu w ziarnachszczypta solipół łyżeczki suszonej bazyliipół łyżeczki suszonego oregano4 szt. tortilli200 g sera żółtego100 g salami PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni - najlepiej z funkcją termoobiegu, wówczas możesz upiec dwie quesadille jednocześnie :) W miseczce wymieszaj przecier pomidorowy, sól, pieprz, bazylię i oregano. Na placku tortilli rozsmaruj sos pomidorowy, na wierzch wyłóż plasterki żółtego sera, na to salami. Powtórz dwukrotnie, całość przykryj ostatnią tortillą. Wstaw do nagrzenego piekarnika na ok. 10 minut. Podawaj z resztą sosu pomidorowego lub innym ulubionym sosem.