ROLADA FRANCUSKA Z SZYNKĄ I SEREM Rolada francuska z szynką i serem KATEGORIE Przekąski Kuchnia francuska CZAS PRZYGOTOWANIA 25 MIN LICZBA PORCJI 12 OCEŃ (średnia: 3.5)1 Michał@MilionSmaków Bardzo ciekawy pomysł na przekąskę - łatwo się robi, świetnie smakuje i efektownie wygląda. SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego200 g szynki tradycyjnej100 g sera żółtego1 jajkopół cebulisólpieprz czarny mielony Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 329 16,5% Bialko 12,3g 8,2% Weglow... 19,7g 9,9% Tluszcze 22,2g 37% 100g Na porcję (zmień) kCal 193 9,7% Bialko 7,2g 4,8% Weglow... 11,6g 5,8% Tluszcze 13g 21,7% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Szynkę i cebulę pokroić w drobną kostkęSer żółty zetrzeć na tarceJajko roztrzepać w misceDodać szynkę i cebulę, sól i pieprz i dobrze wymieszaćRozłożyć ciasto francuskie na blacieNałożyć na ciasto farsz i posypać go dokładnie seremZwinąć w rulon wzdłuż dłuższej krawędziPiec około 15 minut w temperaturze 180 stopni w termoobieguW plastry najłatwiej się kroi jak lekko przestygnie po wyjęciu z piekarnika