ROLADA FRANCUSKA Z SZYNKĄ I SEREM
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 25 MIN
  • LICZBA PORCJI 12
  • OCEŃ (średnia: 3.5)
Bardzo ciekawy pomysł na przekąskę - łatwo się robi, świetnie smakuje i efektownie wygląda.


SKŁADNIKI

1 opakowanie ciasta francuskiego

200 g szynki tradycyjnej

100 g sera żółtego

jajko

pół cebuli

sól

pieprz czarny mielony

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
329
16,5%
Bialko
12,3g
8,2%
Weglow...
19,7g
9,9%
Tluszcze
22,2g
37%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Szynkę i cebulę pokroić w drobną kostkę
  2. Ser żółty zetrzeć na tarce
  3. Jajko roztrzepać w misce
  4. Dodać szynkę i cebulę, sól i pieprz i dobrze wymieszać
  5. Rozłożyć ciasto francuskie na blacie
  6. Nałożyć na ciasto farsz i posypać go dokładnie serem
  7. Zwinąć w rulon wzdłuż dłuższej krawędzi
  8. Piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni w termoobiegu
  9. W plastry najłatwiej się kroi jak lekko przestygnie po wyjęciu z piekarnika


Rolada francuska z szynką i serem Przepis

Rolada francuska z szynką i serem Przepis