ROLADKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z ŁOSOSIEM
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 25 MIN
  • LICZBA PORCJI
  • OCEŃ (średnia: 4.5)
Karnawał w pełni stąd kolejna z karnawałowych przekąsek. Tym razem z przepisu Pascala Brodnickiego. Proste i szybkie do zrobienia roladki z ciasta francuskiego i wędzonego łososia okraszone sezamem to idealna zakąska, która efektownie ozdobi nasz stół podczas towarzyskich spotkań.


SKŁADNIKI

1 opakowanie ciasta francuskiego

100 g łososia wędzonego

2 łyżki sezamu

jajko

sól

pieprz czarny mielony

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
407
20,4%
Bialko
10,9g
7,3%
Weglow...
28,7g
14,4%
Tluszcze
27,7g
46,1%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Ciasto francuskie rozłożyć na blacie lub desce. Łososia ułożyć na 1/3 powierzchni ciasta, doprawić pieprzem i zrolować ciasto.
  2. Jajko roztrzepać widelcem w misce i lekko posolić.
  3. Końcówki ciasta posmarować jajkiem, zawinąć i cały rulon wysmarować jajkiem.
  4. Posypać ciasto sezamem i pokroić na małe roladki.
  5. Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni w pozycji termoobieg na około 15 minut.
  6. Roladki smakują zarówno na ciepło jaki i na zimno.


Roladki z ciasta francuskiego z łososiem Przepis

Roladki z ciasta francuskiego z łososiem Przepis