ROLADKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z ŁOSOSIEM Roladki z ciasta francuskiego z łososiem KATEGORIE Przekąski Ryby i owoce morza CZAS PRZYGOTOWANIA 25 MIN LICZBA PORCJI OCEŃ (średnia: 4.5)16 Beata@MilionSmaków Karnawał w pełni stąd kolejna z karnawałowych przekąsek. Tym razem z przepisu Pascala Brodnickiego. Proste i szybkie do zrobienia roladki z ciasta francuskiego i wędzonego łososia okraszone sezamem to idealna zakąska, która efektownie ozdobi nasz stół podczas towarzyskich spotkań. SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego100 g łososia wędzonego2 łyżki sezamu1 jajkosólpieprz czarny mielony Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 407 20,4% Bialko 10,9g 7,3% Weglow... 28,7g 14,4% Tluszcze 27,7g 46,1% 100g Na porcję (zmień) kCal Bialko Weglow... Tluszcze 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Ciasto francuskie rozłożyć na blacie lub desce. Łososia ułożyć na 1/3 powierzchni ciasta, doprawić pieprzem i zrolować ciasto.Jajko roztrzepać widelcem w misce i lekko posolić.Końcówki ciasta posmarować jajkiem, zawinąć i cały rulon wysmarować jajkiem.Posypać ciasto sezamem i pokroić na małe roladki.Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni w pozycji termoobieg na około 15 minut.Roladki smakują zarówno na ciepło jaki i na zimno.