RYDZE PO KATALOŃSKU
Rydze po katalońsku
Czy wiecie, że rydze są przysmakiem nie tylko w Polsce ale też w Hiszpanii? W Katalonii są wręcz przysmakiem regionalnym, który ma swoje własne święto.
Jesienią rydze dalej można kupić tam w prawie każdym warzywniaku tak tanio jak i inne warzywa.
Ten sposób ich przygotowania wydobywa z nich pełnię smaku i aromatu. Dlatego właśnie będzie mało dodatków ;)
1 łyżeczka masła
12 szt. rydzy
3 ząbki czosnku świeżego
2 łyżki natki pietruszki
3 szczypty soli
Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
41
2,1%
Bialko
3,2g
2,1%
Weglow...
5,5g
2,7%
Tluszcze
1,3g
2,1%
100g
Na porcję (zmień)
kCal
54
2,7%
Bialko
4,2g
2,8%
Weglow...
7,2g
3,6%
Tluszcze
1,7g
2,8%
1 Serving
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal