RYDZE Z CHORIZZO I ŻURAWINĄ
Rydze z chorizzo i żurawiną
Bardzo ciekawa i po prostu przepyszna przekąska. Będzie się pojawiała na moim stole regularnie jeśli tylko uda mi się trafić rydze.
Rydze są tutaj smażone klasycznie, ale z dodatkiem chorizzo, które dodaje swojej pikantności i wyjątkowego charakteru daniu. Dla zrównoważenia smaku pojawia się domowej roboty żurawina z pomarańczą ;)
12 szt. rydzy
1 łyżeczka masła
2 łyżki natki pietruszki
100 g kiełbasy chorizo
Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
158
7,9%
Bialko
9,2g
6,1%
Weglow...
3,5g
1,7%
Tluszcze
12,1g
20,2%
100g
Na porcję (zmień)
kCal
270
13,5%
Bialko
15,7g
10,5%
Weglow...
5,9g
3%
Tluszcze
20,8g
34,6%
1 Serving
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal