- Na patelni rozpuszczamy masło
- Wkładamy rydze kapeluszami do dołu i smażymy około 3 minut (aż lekko się przyrumienią)
- Odwracamy grzyby i smażymy dalsze 3 minuty
- Zdejmujemy rydze z patelni i odkładamy na talerz
- Na patelnię dodajemy drugą łyżkę masła i sól
- Mieszamy i czekamy aż masło zbrązowieje
- Wkładamy rydze i smażymy aż będą brązowe - około 5 minut
- Na talerzu układamy listki rukoli (około połowy) a na nie przekładamy grzyby
- Na patelnię wlewamy łyżkę soku z limonki i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i dobrze posiekaną natkę pietruszki
- Smażymy cały czas mieszając około minuty
- Rydze dokładnie polewamy sosem z patelni i układamy na nich resztę listków rukoli
- Od kawałka parmezanu odcinamy nożem osiem cienkich płatków i układamy na grzybach
- Resztę sera trzemy na ułożone na talerzu danie
- Podajemy ciepłe!