SAŁATKA JAJECZNA Z TORTELLINI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 0.5)
Smaczna, pożywna, kolorowa sałatka dobra zarówno na śniadanie, kolację czy też jako odżywcza przekąska. Połączenie jajek, rzodkiewek i makaronu tortellini (u mnie gotowe Sacchettini czyli pierożki z nadzieniem z sera ricotta i kremem pieczarkowo-truflowym) oraz zieleniny (rzeżucha, bazylia) to znakomite zestawienie nie tylko na wielkanocny stół.


SKŁADNIKI

4 szt. jajek

250 g tortellini z ricottą pieczarkami i truflami (np. Sacchettini)

4 szt. rzodkiewki

1½ łyżki majonezu

1 łyżka rzeżuchy (kiełki)

1 łyżka świeżej bazylii (posiekanej)

sól

pieprz czarny mielony

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
144
7,2%
Bialko
7,9g
5,3%
Weglow...
12,7g
6,3%
Tluszcze
6,5g
10,8%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.
  2. Makaron tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu.
  3. Rzodkiewki dokładnie umyć i pokroić w kostkę lub w plasterki.
  4. Powyższe składniki umieścić w misce, doprawić majonezem, solą i pieprzem oraz posypać posiekaną bazylią i rzeżuchą.


Sałatka jajeczna z tortellini Przepis

Sałatka jajeczna z tortellini Przepis