SAŁATKA JAJECZNO-PISTACJOWA Sałatka jajeczno-pistacjowa KATEGORIE Wegetariańskie Sałatki Wielkanoc Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 5)1 Beata@MilionSmaków Sałatka o nietypowym połączeniu smaków, pełna witamin będzie wspaniałym dodatkiem na wielkanocnym stole lub też sama w sobie może stanowić pełnowartościowy posiłek. SKŁADNIKI 2 szt. jajekpół awokado40 g sardynek w oleju3 szt. rzodkiewki20 g pistacji (bez łupinek)2 łyżki oleju z orzechów pistacjowychrzeżuchabazylia świeżasólpieprz czarny mielony PRZYGOTOWANIE Jajka ugotować na twardo, po czym pokroić w kostkę i włożyć do miseczki.Awokado i rzodkiewki również pokroić na mniejsze kawałki i dodać do jajek.Do całości dodać rozdrobnione sardynki.Przyprawić sałatkę solą i pieprzem.Dodać posiekane pistacje i polać całość olejem z orzechów pistacjowych.Sałatkę posypać rzeżuchą i bazylią.