SAŁATKA JAJECZNO-PISTACJOWA
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 5)
Sałatka o nietypowym połączeniu smaków, pełna witamin będzie wspaniałym dodatkiem na wielkanocnym stole lub też sama w sobie może stanowić pełnowartościowy posiłek.


SKŁADNIKI

2 szt. jajek

pół awokado

40 g sardynek w oleju

3 szt. rzodkiewki

20 g pistacji (bez łupinek)

2 łyżki oleju z orzechów pistacjowych

rzeżucha

bazylia świeża

sól

pieprz czarny mielony

PRZYGOTOWANIE

  1. Jajka ugotować na twardo, po czym pokroić w kostkę i włożyć do miseczki.
  2. Awokado i rzodkiewki również pokroić na mniejsze kawałki i dodać do jajek.
  3. Do całości dodać rozdrobnione sardynki.
  4. Przyprawić sałatkę solą i pieprzem.
  5. Dodać posiekane pistacje i polać całość olejem z orzechów pistacjowych.
  6. Sałatkę posypać rzeżuchą i bazylią.


Sałatka jajeczno-pistacjowa Przepis

Sałatka jajeczno-pistacjowa Przepis