SAŁATKA Z RUKOLI I ORZECHÓW Sałatka z rukoli i orzechów KATEGORIE Sałatki Dodatki Bezglutenowe Wegańskie CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 3.33)6 Michał@MilionSmaków Pyszna i bardzo prosta kompozycja na sałatkę. Wystarczy kilka minut, a można stworzyć świetny dodatek do obiadu czy kolacji. SKŁADNIKI 200 g rukoli2 łyżki oliwy z oliwek1 łyżeczka vegety natur2 łyżki orzechów włoskich Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 178 8,9% Bialko 3,3g 2,2% Weglow... 5g 2,5% Tluszcze 17,2g 28,6% 100g Na porcję (zmień) kCal 115 5,7% Bialko 2,1g 1,4% Weglow... 3,2g 1,6% Tluszcze 11,1g 18,5% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Rukolę umyć i wrzucić do miskiPolać oliwą z oliwek, posypać vegetą i dobrze wymieszaćZetrzeć orzechy na tarce o małych oczkach i posypać sałatkęNakładać tak, żeby w każdej porcji była i rukola i orzechy