SAKIEWKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z WARZYWAMI I SMAŻONYM SEREM Sakiewki z ciasta francuskiego z warzywami i smażonym serem KATEGORIE Śniadania Obiady Wegetariańskie Kolacje CZAS PRZYGOTOWANIA 40 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 4.03)31 Michał@MilionSmaków Świeże warzywa i ser smażony z kminkiem zamknięte w sakiewce z ciasta francuskiego a następnie zapieczone w wysokiej temperaturze. Jeśli ciasto nam się nie otworzy podczas pieczenia to warzywa będą uduszone a ser lekko płynny a całość przejdzie aromatem kminku. Sprawdza się na obiad i kolację, a nawet na sycące śniadanie. SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego6 łyżek sera smażonego z kminkiem1 marchewka1 cebula1 pietruszka6 szczypt soli6 szczypt mielonego pieprzu6 szczypt słodkiej papryki mielonej PRZYGOTOWANIE Rozłóż ciasto francuskie na blacie Potnij je na duże kwadraty (4 albo 6) Na środku każdego kwadratu rozsmaruj po łyżce sera smażonego Marchewkę, cebulę i pietruszkę potnij na cienkie plasterki Ułóż je na serze Posyp lekko solą, pieprzem i słodką papryką Teraz złóż rogi ciasta do środka i zlep je razem, tak żeby całkowicie zamknąć sakiewki Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Połóż sakiewki na blasze przykrytej papierem do pieczenia Piecz około 20 - 25 minut w termoobiegu - trzeba patrzeć, czy ciasto na górze nie przypala się za bardzo