SAKIEWKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z WARZYWAMI I SMAŻONYM SEREM
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 40 MIN
  • LICZBA PORCJI 4
  • OCEŃ (średnia: 3.75)
Świeże warzywa i ser smażony z kminkiem zamknięte w sakiewce z ciasta francuskiego a następnie zapieczone w wysokiej temperaturze.
Jeśli ciasto nam się nie otworzy podczas pieczenia to warzywa będą uduszone a ser lekko płynny a całość przejdzie aromatem kminku. Sprawdza się na obiad i kolację, a nawet na sycące śniadanie.


SKŁADNIKI

1 opakowanie ciasta francuskiego

6 łyżek sera smażonego z kminkiem

marchewka

cebula

pietruszka

6 szczypt soli

6 szczypt mielonego pieprzu

6 szczypt słodkiej papryki mielonej

PRZYGOTOWANIE

  1. Rozłóż ciasto francuskie na blacie
  2. Potnij je na duże kwadraty (4 albo 6)
  3. Na środku każdego kwadratu rozsmaruj po łyżce sera smażonego
  4. Marchewkę, cebulę i pietruszkę potnij na cienkie plasterki
  5. Ułóż je na serze
  6. Posyp lekko solą, pieprzem i słodką papryką
  7. Teraz złóż rogi ciasta do środka i zlep je razem, tak żeby całkowicie zamknąć sakiewki
  8. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni
  9. Połóż sakiewki na blasze przykrytej papierem do pieczenia
  10. Piecz około 20 - 25 minut w termoobiegu - trzeba patrzeć, czy ciasto na górze nie przypala się za bardzo


Sakiewki z ciasta francuskiego z warzywami i smażonym serem Przepis

Sakiewki z ciasta francuskiego z warzywami i smażonym serem Przepis