SALSA Z MANGO Salsa z mango KATEGORIE Wegetariańskie Lekkie i zdrowe Owocowe pyszności Dodatki Bezglutenowe Wegańskie CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 4.25)2 Michał@MilionSmaków W sam raz dla tych którzy szukają pomysłu na oryginalną sałatkę lub nietypowy dodatek do obiadu lub kolacji. SKŁADNIKI 1 mangopół świeżego ogórka szklarniowegopół czerwonej papryki50 ml oliwy z oliwek1 łyżka soku z cytrynyszczypta soliszczypta mielonego pieprzu1 łyżka świeżej bazylii Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 102 5,1% Bialko 0,8g 0,5% Weglow... 9,3g 4,7% Tluszcze 7g 11,6% 100g Na porcję (zmień) kCal 191 9,5% Bialko 1,5g 1% Weglow... 17,5g 8,8% Tluszcze 13,1g 21,8% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Paprykę pokroić w dużą kostkę Ogórka pokroić na półplastry Mango obrać i pokroić w małe plastry (bez pestki) Dobrze wymieszać składniki w misce Polać oliwą z oliwek i doprawić do smaku solą i pieprzem Skropić sokiem z cytryny Przed podaniem przystroić liśćmi bazyli