SALSA Z MANGO
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN
  • LICZBA PORCJI 4
  • OCEŃ (średnia: 5)
W sam raz dla tych którzy szukają pomysłu na oryginalną sałatkę lub nietypowy dodatek do obiadu lub kolacji.


SKŁADNIKI

mango

pół świeżego ogórka szklarniowego

pół czerwonej papryki

50 ml oliwy z oliwek

1 łyżka soku z cytryny

szczypta soli

szczypta mielonego pieprzu

1 łyżka świeżej bazylii

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
102
5,1%
Bialko
0,8g
0,5%
Weglow...
9,3g
4,7%
Tluszcze
7g
11,6%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Paprykę pokroić w dużą kostkę
  2. Ogórka pokroić na półplastry
  3. Mango obrać i pokroić w małe plastry (bez pestki)
  4. Dobrze wymieszać składniki w misce
  5. Polać oliwą z oliwek i doprawić do smaku solą i pieprzem
  6. Skropić sokiem z cytryny
  7. Przed podaniem przystroić liśćmi bazyli


Salsa z mango Przepis

Salsa z mango Przepis

Salsa z mango Przepis