SERNIK PUSZYSTY II Sernik puszysty II KATEGORIE Słodkości Wielkanoc Boże Narodzenie Na wyjątkowe okazje CZAS PRZYGOTOWANIA 80 MIN LICZBA PORCJI 24 OCEŃ (średnia: 3.5)3 Beata@MilionSmaków Druga wersja mojego ulubionego sernika, równie kremowa, lekka i puszysta. Dodatek kremówki sprawia, że ciasto jest jeszcze bardziej śmietankowe i wręcz rozpływa się w ustach. Idealnie nadaje się na wszelkiego rodzaju święta i uroczystości, gdyż z pewnością zachwycisz nim swoich gości. SKŁADNIKI 10 szt. jajek1 kg twarogu sernikowego zmielonego1 szklanka białego cukrupół l śmietany kremówki 36%2 szt. budyniu waniliowego w proszku bez cukru Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 194 9,7% Bialko 8,4g 5,6% Weglow... 14,8g 7,4% Tluszcze 10,9g 18,2% 100g Na porcję (zmień) kCal 194 9,7% Bialko 8,4g 5,6% Weglow... 14,8g 7,4% Tluszcze 10,9g 18,2% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Żółtka utrzeć z połową cukru.Dodać budynie i zmielony twaróg.Śmietanę ubić na sztywno i połączyć z masą serową.Białka ubić z drugą połową cukru i delikatnie wymieszać z masą serową.Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 36 x 22 cm i piec około godzinę w temperaturze 175 stopni w pozycji termoobieg.