SEROWA ZAPIEKANKA Z KABACZKA I FASOLKI SZPARAGOWEJ
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 90 MIN
  • LICZBA PORCJI 4
  • OCEŃ (średnia: 5)
Oto kolejna propozycja na wykorzystanie kabaczka. Mam wielką nadzieję, że nie ostatnia.
Kabaczek to jedno z moich ulubionych warzyw w tym sezonie, więc co roku próbuję zrobić jakieś nowe danie z jego udziałem. Tym razem narodził się pomysł bardzo prostej zapiekanki na bazie kabaczka i fasolki szparagowej.
Mało pracy, więcej czekania, ale efekt końcowy godny polecenia.


SKŁADNIKI

pół kabaczka

2 szklanki zielonej fasolki szparagowej

1 łyżeczka soli

ser mozzarella

ser camembert

ser rokpol

PRZYGOTOWANIE

  1. Umyj dobrze kabaczka i wybierz z niego nasiona (najłatwiej dużą łyżką)
  2. Odetnij końce fasolki
  3. Potnij kabaczka w plastry o grubości około pół centymetra
  4. Wszystkie sery pokrój w plasterki
  5. W naczyniu żaroodpornym układaj plastry kabaczka
  6. Na niego fasolkę szparagową a następnie sery: mozzarella, camembert i rokpol
  7. Posól i układaj następną warstwę aż skończą się składniki
  8. Piecz około godziny w zamkniętym naczyniu żaroodpornym w temperaturze 180 stopni


Serowa zapiekanka z kabaczka i fasolki szparagowej Przepis

Serowa zapiekanka z kabaczka i fasolki szparagowej Przepis

DODAJ KOMENTARZ