SEROWA ZAPIEKANKA Z KABACZKA I FASOLKI SZPARAGOWEJ Serowa zapiekanka z kabaczka i fasolki szparagowej KATEGORIE Wegetariańskie Kuchnia polska Zapiekanki CZAS PRZYGOTOWANIA 90 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 4.3)5 Michał@MilionSmaków Oto kolejna propozycja na wykorzystanie kabaczka. Mam wielką nadzieję, że nie ostatnia. Kabaczek to jedno z moich ulubionych warzyw w tym sezonie, więc co roku próbuję zrobić jakieś nowe danie z jego udziałem. Tym razem narodził się pomysł bardzo prostej zapiekanki na bazie kabaczka i fasolki szparagowej. Mało pracy, więcej czekania, ale efekt końcowy godny polecenia. SKŁADNIKI pół kabaczka2 szklanki zielonej fasolki szparagowej1 łyżeczka soli1 ser mozzarella1 ser camembert1 ser rokpol PRZYGOTOWANIE Umyj dobrze kabaczka i wybierz z niego nasiona (najłatwiej dużą łyżką) Odetnij końce fasolki Potnij kabaczka w plastry o grubości około pół centymetra Wszystkie sery pokrój w plasterki W naczyniu żaroodpornym układaj plastry kabaczka Na niego fasolkę szparagową a następnie sery: mozzarella, camembert i rokpol Posól i układaj następną warstwę aż skończą się składniki Piecz około godziny w zamkniętym naczyniu żaroodpornym w temperaturze 180 stopni