2 szt. piersi z kurczaka
1 łyżka kminu rzymskiego (kuminu)
1 łyżka nasion kolendry
pół łyżeczki cynamonu
pół łyżeczki gałki muszkatołowej mielonej
¼ łyżeczki kardamonu
1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej
pół łyżeczki mielonego pieprzu
pół łyżeczki czosnku mielonego
pół łyżeczki przyprawy curry
¼ łyżeczki imbiru mielonego
pół łyżeczki soli
3 łyżki oliwy z oliwek (do smażenia)
¼ szt. cebuli
1 łyżeczka masła
pół łyżeczki przyprawy curry
pół łyżeczki słodkiej papryki mielonej
4 łyżki ketchupu
1½ łyżeczki sos sambal oelek
3 łyżki majonezu
2 łyżki kefiru
2 ząbki czosnku świeżego
1 łyżka koperku