SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA W MARYNACIE CURRY Skrzydełka z kurczaka w marynacie curry KATEGORIE Obiady Mięsne Kolacje CZAS PRZYGOTOWANIA 70 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 3.77)13 Michał@MilionSmaków Moi rodzice robią rewelacyjne skrzydełka w miodzie i takie też u mnie pojawiają się najczęściej. To drugi przepis, któremu udało się zająć miejsce na stałe w mojej kuchni jeśli chodzi o ten produkt - delikatne połączenie jogurtu i przyprawy curry sprawia że skrzydełka są wilgotne i mają bardzo ciekawy smak. SKŁADNIKI 6 szt. skrzydełek kurczakaMarynata150 g jogurtu greckiego1 łyżeczka przyprawy curry2 ząbki czosnku świeżegopół łyżeczki soli PRZYGOTOWANIE Przygotuj marynatę: połącz w misce jogurt naturalny, curry, sól i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dobrze umyj skrzydełka i włóż je do marynaty - wymieszaj tak, żeby całe się nią pokryły i odstaw na minimum 15 minut. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wyłóż mięso na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i włóż do piekarnika (nie wyrzucaj marynaty). Piecz w termoobiegu około 35 minut od czasu do czasu smarując skrzydełka marynatą, żeby nie wyschły. Podawaj od razu po wyjęciu z piekarnika. Czy są gotowe można sprawdzić wykałaczką - powinna łatwo się wbijać i wychodzić czysta.