SMAŻONE CIASTO DROŻDŻOWE Z TWAROGIEM I KARMELIZOWANYMI MALINAMI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 5)
To danie zobaczyłem w telewizji dawno temu i wydaje mi się, że był to program Okrasy.
Zapamiętałem sam pomysł a mianowicie podsmażone ciasto drożdżowe z twarogiem a do tego gorące karmelizowane maliny.
Doskonały poranek. Słońce, ciepło i takie śniadanie.


SKŁADNIKI

4 kromki ciasta drożdżowego

2 łyżki masła

pół szklanki malin

1 łyżka miodu

4 łyżki twarogu półtłustego

PRZYGOTOWANIE

  1. Kromki ciasta drożdżowego ułóż na gorącej patelni
  2. Smaż około 3 - 4 minut z każdej strony aż się przyrumienią i staną chrupiące
  3. Rozpuść masło na patelni i ułóż na nim ciasto (jedną stroną, tak żeby wchłonęło masło)
  4. Na drugiej patelni rozpuść miód i dodaj do niego maliny
  5. Polewaj maliny miodem i sokiem, który puszczą
  6. Na cieście drożdżowym rozsmaruj twaróg i przełóż maliny na wierzch


Smażone ciasto drożdżowe z twarogiem i karmelizowanymi malinami Przepis

Smażone ciasto drożdżowe z twarogiem i karmelizowanymi malinami Przepis

DODAJ KOMENTARZ