SMAŻONE CIASTO DROŻDŻOWE Z TWAROGIEM I KARMELIZOWANYMI MALINAMI Smażone ciasto drożdżowe z twarogiem i karmelizowanymi malinami KATEGORIE Śniadania Kuchnia polska Owocowe pyszności CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 3.96)12 Michał@MilionSmaków To danie zobaczyłem w telewizji dawno temu i wydaje mi się, że był to program Okrasy. Zapamiętałem sam pomysł a mianowicie podsmażone ciasto drożdżowe z twarogiem a do tego gorące karmelizowane maliny. Doskonały poranek. Słońce, ciepło i takie śniadanie. SKŁADNIKI 4 kromki ciasta drożdżowego2 łyżki masłapół szklanki malin1 łyżka miodu4 łyżki twarogu półtłustego PRZYGOTOWANIE Kromki ciasta drożdżowego ułóż na gorącej patelni Smaż około 3 - 4 minut z każdej strony aż się przyrumienią i staną chrupiące Rozpuść masło na patelni i ułóż na nim ciasto (jedną stroną, tak żeby wchłonęło masło) Na drugiej patelni rozpuść miód i dodaj do niego maliny Polewaj maliny miodem i sokiem, który puszczą Na cieście drożdżowym rozsmaruj twaróg i przełóż maliny na wierzch