SMOOTHIE BANAN - MANGO Smoothie banan - mango KATEGORIE Lekkie i zdrowe Napoje i drinki Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 4)2 Michał@MilionSmaków Połączenie bananów ze świeżym mango i orzechami nerkowca daje orzeźwiający i ciekawy smak. Orzechy i tofu nadają smoothie gęstość, oraz zapewniają dostarczenie do organizmu miedzi, która jest używana w systemie immunologicznym do tworzenia enzymów. SKŁADNIKI 2 szt. bananów75 g orzechów nerkowca (mniej niż pół szklanki)150 g tofu (1 opakowanie)225 g jogurtu bananowego (1 opakowanie)1 mango2 łyżki proszku serwatkowego2 łyżki oleju lnianego Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 126 6,3% Bialko 4,2g 2,8% Weglow... 15,7g 7,9% Tluszcze 5,5g 9,2% 100g Na porcję (zmień) kCal 414 20,7% Bialko 13,8g 9,2% Weglow... 51,8g 25,9% Tluszcze 18,1g 30,2% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Orzechy nerkowca prażyć kilka minut na suchej patelni aż zrobią się lekko brązoweOdłożyć do ostygnięciaMango obrać i pokroić w kostkę i włożyć do blenderaDodać orzechy, pokruszone tofu, proszek serwatkowy, olej lniany i jogurtMiksować na wysokich obrotach aż do uzyskania jednolitej masy - około minutyDodać pokrojonego w plasterki banana i ponownie miksować około minutyTo smoothie najlepiej podawać od razu