SMOOTHIE BANAN - MANGO
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN
  • LICZBA PORCJI 4
  • OCEŃ (średnia: 4)
Połączenie bananów ze świeżym mango i orzechami nerkowca daje orzeźwiający i ciekawy smak. Orzechy i tofu nadają smoothie gęstość, oraz zapewniają dostarczenie do organizmu miedzi, która jest używana w systemie immunologicznym do tworzenia enzymów.


SKŁADNIKI

2 szt. bananów

75 g orzechów nerkowca (mniej niż pół szklanki)

150 g tofu (1 opakowanie)

225 g jogurtu bananowego (1 opakowanie)

mango

2 łyżki proszku serwatkowego

2 łyżki oleju lnianego

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
126
6,3%
Bialko
4,2g
2,8%
Weglow...
15,7g
7,9%
Tluszcze
5,5g
9,2%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Orzechy nerkowca prażyć kilka minut na suchej patelni aż zrobią się lekko brązowe
  2. Odłożyć do ostygnięcia
  3. Mango obrać i pokroić w kostkę i włożyć do blendera
  4. Dodać orzechy, pokruszone tofu, proszek serwatkowy, olej lniany i jogurt
  5. Miksować na wysokich obrotach aż do uzyskania jednolitej masy - około minuty
  6. Dodać pokrojonego w plasterki banana i ponownie miksować około minuty
  7. To smoothie najlepiej podawać od razu


Smoothie banan - mango Przepis

Smoothie banan - mango Przepis