SMOOTHIE ORZECHOWO - DAKTYLOWO - MIGDAŁOWE
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN
  • LICZBA PORCJI 4
  • OCEŃ (średnia: 5)
Wyjątkowo gęste smoothie. Migdały i słonecznik zawierają dużo witaminy E.
Jabłkowo - imbirowy smak z przeciwwagą orzechów daje ciekawy efekt - a dzięki dużej gęstości trzeba się dobrze zastanowić, czy pić to smoothie czy lekko schłodzić i jeść łyżeczką ;)


SKŁADNIKI

1 szklanka migdałów

2 szklanki musu jabłkowego

pół szklanki słonecznika

2 łyżki proszku serwatkowego

pół łyżeczki imbiru mielonego

pół łyżeczki aromatu migdałowego

1 szklanka daktyli suszonych

PRZYGOTOWANIE

  1. Do blendera wlejcie mus jabłkowy
  2. Dodajcie migdały, słonecznik, proszek serwatkowy, aromat migdałowy i imbir
  3. Miksujcie około 45 sekund na wysokich obrotach blendera
  4. Dodajcie daktyle i miksujcie około 45 sekund na wysokich obrotach
  5. Jeśli smoothie jest za gęste (zależy od gęstości musu) można dolać trochę mleka - smakiem pasuje


Smoothie orzechowo - daktylowo - migdałowe Przepis

Smoothie orzechowo - daktylowo - migdałowe Przepis