SMOOTHIE ORZECHOWO - DAKTYLOWO - MIGDAŁOWE Smoothie orzechowo - daktylowo - migdałowe KATEGORIE Lekkie i zdrowe Napoje i drinki Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 5)1 Michał@MilionSmaków Wyjątkowo gęste smoothie. Migdały i słonecznik zawierają dużo witaminy E. Jabłkowo - imbirowy smak z przeciwwagą orzechów daje ciekawy efekt - a dzięki dużej gęstości trzeba się dobrze zastanowić, czy pić to smoothie czy lekko schłodzić i jeść łyżeczką ;) SKŁADNIKI 1 szklanka migdałów2 szklanki musu jabłkowegopół szklanki słonecznika2 łyżki proszku serwatkowegopół łyżeczki imbiru mielonegopół łyżeczki aromatu migdałowego1 szklanka daktyli suszonych PRZYGOTOWANIE Do blendera wlejcie mus jabłkowyDodajcie migdały, słonecznik, proszek serwatkowy, aromat migdałowy i imbirMiksujcie około 45 sekund na wysokich obrotach blenderaDodajcie daktyle i miksujcie około 45 sekund na wysokich obrotachJeśli smoothie jest za gęste (zależy od gęstości musu) można dolać trochę mleka - smakiem pasuje