SMOOTHIE TRUSKAWKOWO-BANANOWE Smoothie truskawkowo-bananowe KATEGORIE Lekkie i zdrowe Napoje i drinki Owocowe pyszności CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 4)6 Michał@MilionSmaków Proste, szybkie i sycące smoothie na sezon truskawkowy. Smak dają nam przede wszystkim świeże, słodkie truskawki. Banan, tofu sprawiają, że napój je sycący i ma odpowiednią gęstość. Olej lniany i pyłek pszczeli wspomagają smoothie wartościami odżywczymi i witaminami. Jeśli chcemy, żeby w lecie smoothie było bardziej orzeźwiające możemy truskawki najpierw zamrozić. SKŁADNIKI 2 szklanki mleka migdałowego1 banan1 opakowanie tofu1 szklanka truskawek1 łyżka oleju lnianego1 łyżka pyłku pszczelego Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 73 3,7% Bialko 3,5g 2,3% Weglow... 6,6g 3,3% Tluszcze 4,1g 6,9% 100g Na porcję (zmień) kCal 191 9,5% Bialko 9,1g 6,1% Weglow... 17g 8,5% Tluszcze 10,7g 17,8% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Wlej mleko migdałowe do blendera. Dodaj pokrojone w kawałki banana i tofu. Miksuj około minuty. Dodaj truskawki, olej lniany i pyłek pszczeli i miksuj kolejną minutę. Gotowe - najlepiej smakuje od razu po zrobieniu.