SMOOTHIE Z JABŁEK I GRUSZEK Z KOMPOTU
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 2.5)
Smoothie, którego smak kojarzy mi się z późną jesienią lub nawet początkiem zimy.
Połączenie późnych polskich jabłek, gruszek wyjętych z kompotu z odpowiednimi dodatkami, żeby smoothie było sycące i pełne witamin i wartości odżywczych.


SKŁADNIKI

2 szt. jabłek

pół szklanki gruszek z kompotu

1 szklanka mleka sojowego

1 opakowanie tofu

1 łyżka proszku serwatkowego

1 łyżka pyłku pszczelego

szczypta cynamonu

1 łyżka oleju lnianego

PRZYGOTOWANIE

  1. Pokrój jabłka w ćwiartki i wytnij z nich gniazda nasienne (skórkę warto zostawić)
  2. Wrzuć je do blendera wraz z gruszkami
  3. Wlej mleko sojowe
  4. Dodaj pokruszone tofu
  5. Wsyp proszek serwatkowy, pyłek pszczeli i cynamon
  6. Wlej olej lniany
  7. Miksuj około 1,5 minuty do uzyskania jednolitej konsystencji


Smoothie z jabłek i gruszek z kompotu Przepis

Smoothie z jabłek i gruszek z kompotu Przepis