SMOOTHIE Z JABŁEK I GRUSZEK Z KOMPOTU Smoothie z jabłek i gruszek z kompotu KATEGORIE Wegetariańskie Lekkie i zdrowe Owocowe pyszności Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 2.5)1 Michał@MilionSmaków Smoothie, którego smak kojarzy mi się z późną jesienią lub nawet początkiem zimy. Połączenie późnych polskich jabłek, gruszek wyjętych z kompotu z odpowiednimi dodatkami, żeby smoothie było sycące i pełne witamin i wartości odżywczych. SKŁADNIKI 2 szt. jabłekpół szklanki gruszek z kompotu1 szklanka mleka sojowego1 opakowanie tofu1 łyżka proszku serwatkowego1 łyżka pyłku pszczelegoszczypta cynamonu1 łyżka oleju lnianego PRZYGOTOWANIE Pokrój jabłka w ćwiartki i wytnij z nich gniazda nasienne (skórkę warto zostawić) Wrzuć je do blendera wraz z gruszkami Wlej mleko sojowe Dodaj pokruszone tofu Wsyp proszek serwatkowy, pyłek pszczeli i cynamon Wlej olej lniany Miksuj około 1,5 minuty do uzyskania jednolitej konsystencji