SMOOTHIE Z KAKI I JABŁEK
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 3)
Proste smoothie, które dobrze się sprawdza w sezonie jesiennym i zimowym. Proste połączenie słodkich gruszek z kompotu z kaki i świeżymi jabłkami oraz kwaśnego smaku naturalnego kefiru sprawia że dostajemy mocno orzeźwiający napój.
Naturalną kompozycję witamin i składników mineralnych wzmocnimy jeszcze dodatkiem pyłku pszczelego.


SKŁADNIKI

kaki

pół szklanki gruszek z kompotu

pomarańcza

2 szt. jabłek

2 szklanki kefiru

2 łyżki pyłku pszczelego

PRZYGOTOWANIE

  1. Gruszki z kompotu wrzuć do blendera
  2. Obierz pomarańczę tak, żeby usunąć jak najwięcej błonek
  3. Potnij jabłka na ćwiartki i usuń gniazda nasienne
  4. Kaki pokrój w kostkę
  5. Wszystkie owoce wrzuć do blendera
  6. Dolej kefir
  7. Dosyp pyłek pszczeli i miksuj około 2 minut do uzyskania gładkiej konsystencji


Smoothie z kaki i jabłek Przepis

Smoothie z kaki i jabłek Przepis