SMOOTHIE Z KAKI I JABŁEK Smoothie z kaki i jabłek KATEGORIE Wegetariańskie Lekkie i zdrowe Owocowe pyszności CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 2.58)6 Michał@MilionSmaków Proste smoothie, które dobrze się sprawdza w sezonie jesiennym i zimowym. Proste połączenie słodkich gruszek z kompotu z kaki i świeżymi jabłkami oraz kwaśnego smaku naturalnego kefiru sprawia że dostajemy mocno orzeźwiający napój. Naturalną kompozycję witamin i składników mineralnych wzmocnimy jeszcze dodatkiem pyłku pszczelego. SKŁADNIKI 1 kakipół szklanki gruszek z kompotu1 pomarańcza2 szt. jabłek2 szklanki kefiru2 łyżki pyłku pszczelego PRZYGOTOWANIE Gruszki z kompotu wrzuć do blendera Obierz pomarańczę tak, żeby usunąć jak najwięcej błonek Potnij jabłka na ćwiartki i usuń gniazda nasienne Kaki pokrój w kostkę Wszystkie owoce wrzuć do blendera Dolej kefir Dosyp pyłek pszczeli i miksuj około 2 minut do uzyskania gładkiej konsystencji