SOK BURACZANO-MARCHEWKOWY Z DODATKAMI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 3.3)
Sok samo zdrowie. Polepsza skład naszej krwi, korzystnie wpływa na wytwarzanie czerwonych krwinek, pomaga przy anemii, problemach układu krążenia, ogólnie wzmacnia nasz organizm. Jego zalety można wymieniać bez końca. Jeśli nie lubicie smaku czystych buraków wspaniale sprawdzą się tu obok marchewek także jabłko czy arbuz.
Sok najlepiej spożywać po odstaniu 2-3 godzin w ciemnym miejscu.


SKŁADNIKI

180 g buraków

600 g marchewek

150 g jabłek

50 g arbuza

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
29
1,4%
Bialko
0,8g
0,5%
Weglow...
6g
3%
Tluszcze
0,2g
0,3%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Buraki i marchewki obrać, umyć i przekroić na mniejsze kawałki.
  2. Arbuza obrać ze skóry, a jabłko dokładnie umyć i przekroić na ćwiartki.
  3. Wszystkie składniki wrzucać do sokowirówki.
  4. Po zrobieniu soku odstawić go w ciemne miejsce na około 2-3 godziny po czym spożyć.


Sok buraczano-marchewkowy z dodatkami Przepis

Sok buraczano-marchewkowy z dodatkami Przepis