SOS CZOSNKOWO - KOPERKOWY Sos czosnkowo - koperkowy KATEGORIE Sosy Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN LICZBA PORCJI OCEŃ (średnia: 4.28)9 Michał@MilionSmaków Połączenie dwóch rewelacyjnych sosów - czosnkowego i koperkowego. Ten sos pochodzi z kuchni bliskiego wschodu i jest idealny do dań pochodzących z tego rejonu jak kebap, gyros, shoarma. Świetnie sprawdza się też w mojej kuchni ;) SKŁADNIKI 3 łyżki majonezu2 łyżki kefiru2 ząbki czosnku świeżego1 łyżka koperku (posiekanego) Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 158 7,9% Bialko 3,2g 2,1% Weglow... 13,9g 7% Tluszcze 10,2g 17% 100g Na porcję (zmień) kCal Bialko Weglow... Tluszcze 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Do miski wlać kefir i dodać majonezDodać przeciśnięty przez praskę czosnek i koperekDokładnie wymieszaćNajlepiej podawać po przynajmniej godzinie jak się przegryzie, ale można też od razu