SOS CZOSNKOWY Z OLIWY Sos czosnkowy z oliwy KATEGORIE Sosy Bezglutenowe Wegańskie CZAS PRZYGOTOWANIA 5 MIN LICZBA PORCJI OCEŃ (średnia: 4.44)39 Michał@MilionSmaków Prosty i lekki sos czosnkowy służący jako dodatek do innych dań. SKŁADNIKI 4 ząbki czosnku świeżego150 ml oliwy z oliwek Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 778 38,9% Bialko 0,8g 0,5% Weglow... 3,6g 1,8% Tluszcze 85,9g 143,2% 100g Na porcję (zmień) kCal Bialko Weglow... Tluszcze 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Do oliwy dodać taką samą ilość wody i wymieszaćCzosnek wycisnąć przez praskę i wrzucić do oliwy z wodąWszystko dobrze wymieszać i odstawić do przegryzienia (jeśli nam się spieszy to ten krok nie jest konieczny)