SOS SEROWO - SZCZYPIORKOWY
KATEGORIE
Sosy
Bezglutenowe
Czy można jeść w ciąży?
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN
  • LICZBA PORCJI
  • OCEŃ (średnia: 4.62)
Sos, który u mnie w kuchni zawitał pierwszy raz do steku filet mignon jako uzupełnienie lekko słodkiego smaku mięsa.
Sprawdził się lepiej niż się spodziewałem. Klasyczny sos jogurtowo-majonezowy ze świeżym szczypiorkiem i sporą ilością sera owczego jest kremowy i wyrazisty i doskonale pasuje nie tylko do steku, ale też do innych mięs - zwłaszcza z grilla.


SKŁADNIKI

3 łyżki jogurtu naturalnego

2 łyżki majonezu

2 łyżki sera oscypka (albo innego owczego)

1 łyżka sera parmezanu

szczypta mielonego pieprzu

2 łyżki szczypiorku

PRZYGOTOWANIE

  1. Posiekaj drobno szczypiorek
  2. Sery zetrzyj na tarce o bardzo małych oczkach
  3. W miseczce wymieszaj jogurt z majonezem i pieprzem
  4. Dodaj sery i szczypiorek i ponownie wymieszaj
  5. Sos najlepiej smakuje w temperaturze pokojowej


Sos serowo - szczypiorkowy Przepis

Sos serowo - szczypiorkowy Przepis