SOS SEROWO - SZCZYPIORKOWY Sos serowo - szczypiorkowy KATEGORIE Sosy Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN LICZBA PORCJI OCEŃ (średnia: 4.42)6 Michał@MilionSmaków Sos, który u mnie w kuchni zawitał pierwszy raz do steku filet mignon jako uzupełnienie lekko słodkiego smaku mięsa. Sprawdził się lepiej niż się spodziewałem. Klasyczny sos jogurtowo-majonezowy ze świeżym szczypiorkiem i sporą ilością sera owczego jest kremowy i wyrazisty i doskonale pasuje nie tylko do steku, ale też do innych mięs - zwłaszcza z grilla. SKŁADNIKI 3 łyżki jogurtu naturalnego2 łyżki majonezu2 łyżki sera oscypka (albo innego owczego)1 łyżka sera parmezanuszczypta mielonego pieprzu2 łyżki szczypiorku PRZYGOTOWANIE Posiekaj drobno szczypiorekSery zetrzyj na tarce o bardzo małych oczkachW miseczce wymieszaj jogurt z majonezem i pieprzemDodaj sery i szczypiorek i ponownie wymieszajSos najlepiej smakuje w temperaturze pokojowej