SOS TATARSKI Sos tatarski KATEGORIE Kuchnia polska Sosy Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN LICZBA PORCJI OCEŃ (średnia: 3.4)5 Michał@MilionSmaków Szybki sos, którego historia sięga już XVIII wieku. Idealny do jajek, zminych mięs i wędlin. Wbrew temu co może sugerować nazwa sos tatarski to danie typowe dla kuchni polskiej, angielskiej i australijskiej. SKŁADNIKI 1 szklanka majonezu2 szt. jajek5 łyżek marynowanych grzybów leśnych (marynowane)1 łyżka cebuli3 łyżki szczypiorku2 łyżki korniszonówpieprz czarny mielonysól PRZYGOTOWANIE Drobno posiekać wszystkie składniki a następnie wymieszać z majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem (po 1 szczypcie).Można używać od razu, ale lepiej odstawić na godzinę lub dłużej żeby się "przegryzło".